Hoppa till innehållet
Leverans inom 1-2 dagar — Fri frakt på order över 200kr

FAQ

Sweet Victory är ett smakrikt (patenterat) tuggummi med mintsmak, ekologiskt tillverkat av ett 100% naturligt växtblads-extrakt från växten Gymnema.

Sweet Victory stoppar ditt sug efter socker direkt genom att blockera socker-receptorerna på tungan och effekten kan hålla i sig i upp till 2 timmar.

Sweet Victorys aktiva ingrediens kommer från växten "Gymnema Sylvestre". Gymnema Sylvestres molekylstruktur, som är den aktiva ingrediensen i växten, liknar sockermolekyler.  Dessa molekyler lägger sig på receptorerna på smaklökarna och förhindrar dess aktivering av de sockermolekyler som finns i maten. På det här sättet dämpas sockersuget.

Efter att ha tuggat detta tuggummi i bara en minut eller två, kommer livsmedel med socker inte att smaka samma sak som förut. De kommer att behålla sin konsistens men de kommer inte att smaka sött. Om du tex äter choklad efter att ha tuggat tuggummit kommer det bara att smaka smör.

Fysiskt

Den här produkten har en omedelbar effekt. Efter att ha tuggat tuggummit får vi inte den söta smak vi förväntar oss och är vana vid. Som ett resultat kommer vi inte heller att ha ett sötsug på minst en timme.

Psykologiskt: 

De flesta är sugna på något sött vissa tider på dagen, till exempel direkt efter lunch. Med tiden blir detta sug automatiskt och är mycket svårt att ändra. Men att tugga det här tuggummit vid de mest utmanande tiderna på dygnet kan vi sakta bryta våra dåliga vanor och hjälpa oss att återuppbygga bättre och hälsosammare vanor.

Den aktiva ingrediensen i tuggummit är baserad på växten Gymnema Sylvestre och anses vara mycket säker.

Sweet Victory har fått alla nödvändiga GMP-kosttillskotts-godkännanden och tillverkas i en ledande kosttillskotts-fabrik.

Observera att barn och gravida kvinnor bör rådgöra med sin läkare innan de använder tuggummit.

"Gymnema Sylvestre" har sitt ursprung i Indien där den även är känd som "Gurmar", som betyder "sockerförstörare" på hindi. 

Denna växt, som anses ha unika egenskaper, har använts inom ayurvedisk medicin i över två tusen år. Forntida medicinare använde växten för ett antal hälsorelaterade problem, inklusive höga blodsocker, höga kolesterol- och triglyceridnivåer, hjärtsjukdomar och övervikt.

Effektens varaktighet varierar från person till person men i genomsnitt varar den en timme. Vissa människor upplever effekten i upp till två timmar.

Även efter att effekten har minskat eller helt upphört har ofta de som testat fortfarande ingen lust att äta godis eller kolhydrater under några timmar till.

Den aktiva ingrediensen i Sweet victory verkar enbart på de söta receptorerna, så andra smaker (salt, surt och bittert) förblir desamma. Om du äter en fisk-måltid kommer du fortfarande att njuta av den. Du är bara inte sugen på den söta efterrätten som följer.

De flesta vet när deras mest "utmanande” timmar är - när de är som mest sugna på söt mat. Vi rekommenderar att du tuggar en till två tuggummin vid dessa tillfällen, till exempel direkt efter lunch.

Detta beror helt på hur ofta du har sötsug under dagen.

Undersökningar visar att fyra stycken om dagen gör det möjligt för människor att njuta av en hel dag av hälsosam näring utan att falla  för godis och socker.

Sedan 1920-talet har studier genomförts på Gymnema Sylvestre, främst på djur och på senare tid även på människor. Preliminära försök tyder på att Gymnema kan vara effektivt för att hantera serumglukosnivåer vid typ 1- och typ 2-diabetes, förutom konventionell läkemedelsbehandling. Gymnema verkar också sänka nivåerna av serumglukos och glykosylerat hemoglobin (HbA1c) (Baskaran et al., 1990).

En viktig bieffekt av Gymnema är smakförändringarna. Studier visar att Gymnema minskar vår uppfattning gällande sötma inuti munnen (Brala & Hagen, 1983; Lawless, 1979; Meiselman&Halperin, 1970; Meiselman&Halpern, 1970; Min&Sakamoto, 1998; Simons, O'Mahony & Carstens, 200,200; 1969).

Vår produkt fokuserar specifikt på denna positiva bieffekt som minskar människans sötsug, snarare än på växtens huvudsakliga effekt av att balansera sockernivån bland diabetiker.

Olika studier visar att växten kan hjälpa till att balansera blodsockernivåerna över tid, troligen genom att blockera tarmens glukosreceptorer. Vissa studier har till och med försökt bevisa att växten hjälper till att stimulera insulinproduktionen, men inga avgörande bevis har uppnåtts. Värt att notera är dock att långtidsstudier visar att intag av ett sockersänkande läkemedel samtidigt som man konsumerar växten (genom oralt intag) under en sammanhängande tvåårsperiod kan leda till hypoglykemi bland diabetiker.


Dessutom, även om vår produkt är ett tuggummi och inte är avsett att förtäras, visar en pilotstudie, utförd vid Tel Hashomer Sheba Medical Center i Israel, att diabetespatienter som tuggade Gyni Gum åt mindre socker, vilket i sin tur hjälpte dem att uppnå en mer balanserad sockernivå.